Accountmanager Oppervlaktebehandeling

Accountmanager Oppervlaktebehandeling

inhoudelijke focus - relationeel - acquisitie - toekomstig MT-lid

Jouw rol 

Jij wordt het eerste aanspreekpunt voor de bestaande klanten. Daarbuiten heb je een commerciële drive om werk binnen te halen, wat bij Hegin past.

Onze klanten plaatsen orders en doen aanvragen voor de behandeling van nieuwe producten waar jij prijzen voor bepaalt. Bij het uitwerken van offertes en voorstellen word je ondersteund door een binnendienst collega aan wie je tevens leidinggeeft. Het grootste deel van jouw tijd werk je op kantoor. Bij aanvragen van nieuwe klanten leg je de contacten en stem je afspraken af. Vanuit jouw commerciële rol zijn er in de toekomst mogelijkheden om te groeien naar een MT-rol. 

Adviseren 

Je bent het commerciële gezicht van Hegin in de markt.

Hegin heeft een bijzondere positie in de markt; zij bieden unieke behandel- en toepassingsmogelijkheden waardoor zij zich onderscheiden. Jij zorgt voor opdrachten die hierbij passen, een combinatie van co-engineering projecten met opdrachten bij vaste klanten.

Je inventariseert klanteisen en denkt actief mee over de beste behandelingen voor hun producten. Je bent op de hoogte van de verschillende kwaliteitseisen en normen in laagdikte, houdbaarheid en kwaliteit, die voor iedere (eind)klant anders is. Indien gewenst adviseer je over de beste oppervlaktebehandeling. Vervolgens vertaal je dit naar een prijsafspraak op maat. Je haalt benodigde informatie als maskeringen, afmetingen en normeringen uit technische tekeningen en verdiept je in de toepassing van de producten. Met behulp van een nog te ontwikkelen calculatietool, in combinatie met al bestaande afspraken met de klant bepaal je de prijs. 

In eerste instantie worden jaarafspraken met de grootste klanten door de algemeen directeur gemaakt. Jij bent daarbij zijn rechterhand, bereidt samen met hem presentaties voor en zorgt dat afspraken worden vastgelegd in het ERP-systeem. Op termijn zal je dit overnemen. Voor kleinere klanten maak je deze afspraken direct zelf. Je zorgt hierbij voor een overzichtelijke en gestructureerde opbouw in de afspraken en borging hiervan in het systeem. Prijsindexeringen worden door jou gecommuniceerd, vastgelegd en doorgevoerd.   

Bouwen aan de toekomst 

Je bouwt aan langdurige relaties en gelijkwaardige partnerships met klanten. Samen met de klant richt je het hele proces in. Je verzamelt en structureert data zodat continuïteit en voorspelbaarheid ontstaat in het orderproces. Je werkt toe naar een situatie waarin een klant op een gespecificeerde, volledige en geautomatiseerde wijze de benodigde informatie aanlevert. Jij zet de benodigde stappen om hiertoe te komen en klanten hierin mee te nemen. Uiteindelijke doel is een gestructureerd, overzichtelijk en zoveel mogelijk geautomatiseerd proces met continuïteit in aanvragen en een zekere mate van voorspelbaarheid in de orders. Hierbij horen zaken als forecast planning, prijsstructuren en koppelingen tussen ERP-systemen. Je bent overtuigd van de meerwaarde die digitalisering en automatisering hierin heeft en weet de klant daar ook in mee te nemen en te begeleiden.  

Wat wij vragen 

  • Een afgeronde HBO Werktuigbouwkunde of gelijkwaardig. 
  • Relevante commerciële ervaring in een professionele technische setting. Kennis van oppervlaktebehandeling is een pré. 
  • Heerde is voor jou goed bereisbaar. 
  • Affiniteit met en recente kennis van automatisering, digitalisering, CRM en ERP-pakketten. 

Wie ben jij? 

Je bent een communicatief vaardig persoon met goede analytische vaardigheden. Je hebt een duidelijke visie op je werk en gaat daar gefocust mee aan de slag. Van nature ga je op zoek naar mogelijkheden om processen en werkwijzen te verbeteren of optimaliseren. Het automatiseren en digitaliseren waar mogelijk is hierbij voor jou vanzelfsprekend. Je vindt het leuk hier een voortrekkersrol in te hebben en je collega’s hierin mee te nemen.  

Langdurige samenwerking en een goede klantrelatie zijn voor jou de hoogste prioriteit. Je speelt goed in op de behoeften van een klant en past jouw communicatiestijl aan op de specifieke situatie. Met jouw kennis en ervaring weet je vertrouwen van klanten te winnen en te behouden. Jij weet de benodigde informatie te verkrijgen en dit te vertalen naar een aanbod op maat. Wel houd je hier oog voor commerciële doelstellingen en begrijp je de toegevoegde waarde van Hegin. 

Als leidinggevende en collega ben je samenwerkingsgericht. Je hebt een hands-on mentaliteit en geeft leiding vanuit een meewerkende rol. Je voelt je thuis in een informele productie-omgeving met collega’s die trots zijn op het werk dat ze doen.  

Werken bij Hegin 

Hegin Metalfinishing b.v. in Heerde is dé specialist als het gaat om het adviseren en het uitvoeren van oppervlaktebehandelingen zoals anodiseren, elektrolytisch polijsten en chemisch vernikkelen. Ook hebben zij zich gespecialiseerd in het cleanroom verpakken van producten. Met meer dan zestig jaar ervaring biedt Hegin altijd de beste oplossing. Onze processen zijn van hoge kwaliteit en klanten ervaren een excellente service. 

Klanten bevinden zich in de machinebouw, elektrotechnische industrie, medische industrie, voedings- en levensmiddelenindustrie, procesindustrie, olie- en gasindustrie en semiconductor productie.  

Hegin is hét adres voor alle metaaloppervlaktebehandelingen; volledig verzorgd van ontvangst tot verpakking, verzending en transport.

Bij Hegin werken betekent werken binnen een gezond bedrijf, met een fijn team van gezellige en enthousiaste collega’s. Hegin is een bedrijf dat geeft om de gezondheid van medewerkers en faciliteert dit door bijvoorbeeld fruit op het werk.

Naast een leuk en gezellig team van collega’s en een fijne werksfeer, bieden we jou:

  • Een goed salaris
  • Vakantiedagen
  • Overwerkvergoeding conform de CAO Kleinmetaal
  • Pensioenregeling
  • Opleidingsbudget
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Interesse 

Mocht je interesse hebben in deze functie en voldoen aan de gestelde eisen, dan zien we je motivatie en CV graag tegemoet via: po@hegin.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Peter van der Vecht (Algemeen Directeur)