Vacature: Sales Engineer

Vacature: Sales Engineer

Als sales engineer zet je jouw technische kennis in om onze klanten te adviseren en commerciële doeleinden te behalen.

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een Sales Engineer voor een innovatieve en sterk groeiende organisatie in Heerde. Jij bent het aanspreekpunt voor de klanten van Hegin Metalfinishing BV

Jij weet antwoord te geven op technische en commerciële vragen van klanten en daarnaast zorg jij voor passende oplossingen wanneer deze nodig zijn. Onze klanten plaatsen orders en doen aanvragen voor de behandeling van nieuwe producten waar jij prijzen voor bepaalt. Verder zullen jouw werkzaamheden bestaan uit het opbouwen, beheren en onderhouden van - potentiële  - klantcontacten. Het adviseren van klanten bij de keuze van de oppervlaktebehandelingen. Het beantwoorden van vragen over offertetrajecten, calculeren en forecasting voor de orders. Het ondersteunen van je collega’s van de sales afdeling.

Hegin heeft een bijzondere positie in de markt; zij bieden unieke behandel- en toepassingsmogelijkheden waardoor zij zich onderscheiden. Jij zorgt voor opdrachten die hierbij passen, een combinatie van co-engineering projecten met opdrachten bij vaste klanten.

Functie eisen

Jij beschikt over een MBO opleiding in Werktuigbouwkunde of aanverwante richting.
Daarnaast herken jij je in de volgende punten:

 • Vaardig in zowel Nederlands, Engels en Duits (laatst genoemde is een pré)
 • Klantgericht en communicatief sterk;
 • Technisch inzicht, waar het lezen en begrijpen van tekeningen een groot deel van uitmaakt.
 • Heb je kennis van oppervlaktebehandelingen dan heb je al een grote voorsprong.
 • Kritisch, doortastend en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Georganiseerd en gestructureerd;
 • Commercieel ingesteld.

Werken bij Hegin Metalfinishing B.V.

Hegin Metalfinishing b.v. in Heerde is dé specialist als het gaat om het adviseren en het uitvoeren van oppervlaktebehandelingen zoals anodiseren, elektrolytisch polijsten en chemisch vernikkelen. Ook hebben zij zich gespecialiseerd in het cleanroom verpakken van producten. Met meer dan zestig jaar ervaring biedt Hegin altijd de beste oplossing. Onze processen zijn van hoge kwaliteit en klanten ervaren een excellente service.

Klanten bevinden zich in de machinebouw, elektrotechnische industrie, medische industrie, voedings- en levensmiddelenindustrie, procesindustrie, olie- en gasindustrie en semiconductor productie.

Bij Hegin werken betekent werken binnen een gezond bedrijf, met een fijn team van gezellige en enthousiaste collega’s. Hegin is een bedrijf dat geeft om de gezondheid van medewerkers en faciliteert dit door bijvoorbeeld fruit op het werk.

Naast een leuk en gezellig team van collega’s en een fijne werksfeer, bieden we jou:

 • Een goed salaris conform de CAO Metaal en Techniek
 • 25 Vakantiedagen en de vrijdagmiddag om 14.00 vrij
 • Overwerkvergoeding
 • Mogelijkheden tot het volgen van opleidingen en  trainingen
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden